Βελονισμός - Ιριδολογία - Τεστ Τροφικής Δυσανέξειας Best - Βιοσυντονισμός    

Επικοινωνία - Links - Κατεβάστε τα αρχεία Best (Downloads)   

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Απαγορευμένες για Βελονισμό περιοχές.

Σύμφωνα με τα συγγράμματα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, σε κάποιες περιοχές του σώματος (όπως οι πηγές του κρανίου στα παιδιά, οι θηλές των μαστών, το πέος, το αιδοίο) και σε σημεία βελονισμού που βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλα σπλάγχνα ή αγγεία, απαγορεύεται η τοποθέτηση βελονών για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός, θα πρέπει να λάβουμε βέβαια υπόψη ότι, οι βελόνες που χρησιμοποιούνταν για βελονισμό πριν από 2000 χρόνια, ήταν ποιοτικά υποδεέστερες από τις σύγχρονες και σαφώς μεγαλύτερης διαμέτρου. Με τις σύγχρονες πολύ λεπτές και αποστειρωμένες ατσάλινες βελόνες, που η διάμετρος τους μπορεί να είναι μέχρι και 0,2 χιλιοστά, περιοχές "δύσκολες", είναι δυνατό σήμερα, από έναν έμπειρο γιατρό βελόνι στ ή, να βελονισθούν με ασφάλεια. Επίσης σήμερα, όταν ένα σημείο κριθεί απαραίτητο για την επιτυχία του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, είναι δυνατό να διεγερθεί με τη βοήθεια των συσκευών LASER. Έτσι λοιπόν σήμερα, οι απαγορευμένες περιοχές ή σημεία βελονισμού, αναφέρονται μόνο για ιστορικούς λόγους.. 

Πότε πρέπει να αναβληθεί μια θεραπεία με Βελονισμό.

Σύμφωνα με την σύγχρονη αντίληψη για το Βελονισμό, δεν υπάρχουν απόλυτες αντενδείξεις για την εφαρμογή του. Εφόσον ο γιατρός θεωρήσει σκόπιμη τη θεραπεία, μπορεί να προχωρήσει, λαμβάνοντας υπόψη τη γενική κατάσταση του ασθενή.

Για ιστορικούς καθαρά λόγους, παραθέτουμε τις απόλυτες αντενδείξεις του βελονισμού, όπως αναφέρονται στα συγγράμματα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής:

Σε μεθυσμένους ασθενείς.

Σε καταστάσεις ψυχικής υπερέντασης, μεγάλης οργής και φόβου.

Μετά από έντονη σωματική κόπωση.

Όταν ο ασθενής είναι διψασμένος.

Όταν ο ασθενής παρουσιάζει υψηλό πυρετό.

Ο βελονισμός έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύοτημα και προσφέρει άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα, μόνος ή σε συνδυασμό με την φαρμακευτική ή άλλη θεραπευτική αγωγή (ομοιοπαθητική, φυσικοθεραπεία κλπ. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται και ο λεγόμενος βελονισμός με ακτίνες ΛΕΙΖΕΡ όπου δεν χρειάζεται απαραίτητα η τοποθέτηση βελονών όπως π.χ σε διάφορες αλλεργίες και σε διάφορες δερματολογικές ασθένειες. Ο βελονισμός έχει σαν στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας και κατά συνέπεια της ΥΓΕΙΑΣ. Η αποτελεσματικότητα του Βελονισμού και η κατανόηση της νεύρο φυσιολογικής δράσης του, είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδοχή της θεραπευτικής αυτής τεχνικής από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Σε μεγάλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (Σισμανόγλειο. Νίκαια. Ευαγγελισμός, Αιγινίτειο, Λαϊκό, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Γ. Ν. Σερρών), τεχνικές βελονισμού και ηλεκτροβελονισμου εφαρμόζονται στα ιατρεία πόνου σε καθημερινή βάση. Ασφαλιστικές εταιρείες και Ταμεία Πρόνοιας Οργανισμών, Τραπεζών καλύπτουν μερικώς ή πλήρως τη δαπάνη του βελονισμού σε ασφαλισμένους τους, εφόσον αυτές πραγματοποιούνται από Ιατρούς Βελονιστές με τις νόμιμες προϋποθέσεις άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος όπως ορίζονται από το νόμο, ακόμη και σε εξωνοσοκομειακή - ιδιωτική βάση.

Τελειώνοντας θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ο βελονισμός δεν συνοδεύεται από καμία παρενέργεια γιατί απλούστατα είναι μια μέθοδος που δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες ή φάρμακο. Ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους ο βελονισμός έχει κάποια χρησιμότητα διότι π.χ στην Κίνα έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου η αξία του βελονισμού σαν προληπτική μέθοδος, γιατί εκτός από την θωράκιση του οργανισμού απέναντι στις διάφορες ασθένειες, ο βελονισμός αναζωογονεί και συμβάλλει στην μακροζωία.